eanimale.ro

Colivie papagal

Colivia perfectă pentru papagalul tău: Ghid detaliat

Coliviile pentru papagali reprezintă mai mult decât locul de odihnă al prietenului tău zburător. Acestea sunt locuri de joacă, refugii și spații de explorare pentru papagalii tăi, iar crearea unei colivii perfecte necesită o atenție deosebită.

Colivie pasari exotice cusca papagal canar Profipet Nr 100

Colivie cu acoperis pentru pasari, vidaXL, Otel, 54 x 54 x 146 cm, Negru

Colivie pentru pasari, 33,5 x 57 cm

Colivie Pasari Fop Soraya 66 x 45 x 70,5 +70 Zincata Cu Suport 15210030

Alege colivia potrivită

Dimensiunea și configurația

Înainte de a cumpăra o colivie, este important să țineți cont de dimensiunea și configurația acesteia, asigurându-vă că oferă spațiu suficient pentru papagalul dvs. să zboare, să se joace și să se strecoare confortabil. Optează pentru o colivie cu dimensiuni adecvate pentru specia ta de papagal. Asigură-te că are suficient spațiu pentru ca acesta să își poată desfășura aripile fără dificultate.

Materiale sigure

Optați pentru colivii realizate din materiale sigure, non-toxice și rezistente, cum ar fi metalul sau plexiglasul, care nu pot fi distruse ușor de ciocniri sau roși de papagal. Lemnul de esență tare este o opțiune excelentă pentru structura principală, în timp ce sârma de oțel inoxidabil sau metalul durabil poate fi folosit pentru grilajele de ventilare și accesoriile interioare.

Colivie Patrata 39 x 30 x 23 cm, pentru pasari exotice, Rosu, Ropet

Colivie Pasari Fop Anita 53*32*67 Dotat 10710011

Colivie Pasari Fop Soraya 66 x 45 x 70,5 +70 Zincata Cu Suport 15210030

Colivie Pasari Fop Olga Zincata Dotat 59*36*66cm 10300030

Colivie Tatrapet Pentru Pasari 53 X 52 X 155 cm 212.24

Colivie Happet Avi Pentru Pasari 34 x 23 x 36 cm K723

Colivie Happet Avi Pentru Pasari 30 x 23 x 39 cm K716

Colivie pentru pasari, Adapator dublu inclus, 4 bete suport, Lemn, Alb, 82x67x151 cm

Accesorii și caracteristici

Colivia trebuie să ofere papagalului oportunități de divertisment și stimulare mentală.Alegeți o colivie care vine cu accesorii esențiale, cum ar fi un suport pentru hrănire, suporturi pentru jucării, tije pentru periuțe, și care are caracteristici precum uși de acces ușor și tăvițe detasabile pentru curățare. Adaugă o varietate de accesorii, cum ar fi scânduri de lemn pentru sărit și zgâriat, coji de cocos pentru explorare și jucării care să îi stârnească curiozitatea.

Amenajarea coliviei

Locația potrivită

Asigură-te că colivia are suficiente zone pentru odihnă și pentru hrană. Plasați colivia într-un loc liniștit, departe de zonele aglomerate și de sursele de zgomot excesiv, dar în același timp într-un loc unde papagalul poate interacționa cu familia sa. Include suporturi pentru boluri de apă și mâncare, perciuni pentru dormit și locuri ascunse pentru momentele de intimitate.

Elemente de navigare

Furnizați coliviei un mediu stimulativ, adăugând accesorii cum ar fi crengi naturale, lemn de mestecat, jucării variate și oglinzi pentru a-i oferi papagalului posibilitatea de a se distra și de a-și satisface nevoia naturală de explorare și activitate.

Colivie Ferplast BALI, Aurie, Full Option 43,5 x 68,5 cm

Colivie pentru pasari, 33,5 x 57 cm

Colivie pentru pasari mari, 42 x 30 x 57,5 cm

Colivie pentru pasari 40X40X57 cm, Tava Roz

Îngrijirea și curățenia

Planifică un sistem simplu de curățare și întreținere a coliviei. Asigură-te că accesul la interior este ușor pentru a putea curăța zilnic și pentru a schimba periodic pernuțele și accesoriile murdare.

Hrănirea și apa

Asigurați-vă că colivia dispune de o tăviță pentru apă proaspătă și un recipient pentru hrănire, și nu uitați să le curățați și să le umpleți zilnic.

Colivie pasari exotice cusca papagal canar Profipet Nr 412

Colivie pentru pasari, hexagonala

Colivie pasari exotice cusca papagal canar Profipet Nr 100

Colivie Patrata 39 x 30 x 23 cm, pentru pasari exotice, Alb, Ropet

Curățarea zilnică și dezinfecția

Îndepărtați excremente și resturi de hrană zilnic și curățați tăvițele de apă și hrănire de două-trei ori pe săptămână. Faceți curățenie în întreaga colivie o dată pe săptămână, folosind o soluție de dezinfectare non-toxică și asigurându-vă că înlăturați murdăria și depunerile de pe accesorii.

Sănătatea și bunăstarea papagalului

Controlul temperaturii și umidității

Asigurați-vă că temperatura și umiditatea în jurul coliviei sunt potrivite pentru specia de papagal pe care o dețineți, oferindu-i astfel un mediu confortabil și sănătos.

Vizite regulate la veterinar

Programați vizite regulate la veterinar pentru controlul sănătății și vaccinările necesare și fiți atenți la semnele de boală sau disconfort.

Colivie pentru pasari 47x36x70 cm, Tava Albastra

Colivie pentru pasari 29,5 x 22,3 x 38,5 cm

Colivie Papagali Medii si Mari, Omega 1, 56x56x146cm

Colivie pentru pasari, 33,5 x 57 cm

Interacțiune și stimulare

Dedicați timp pentru interacțiune și stimulare zilnică, implicându-vă în jocuri, conversații și antrenamente cu papagalul dvs., pentru a menține o legătură puternică și pentru a promova sănătatea mentală și emoțională a acestuia. Adaugă plante naturale sau jucării cu sunet pentru a recrea un mediu natural și pentru a oferi papagalului o experiență stimulativă și variată. 

Siguranță și securitate

Verifică și dublează toate închiderile și balamalele coliviei pentru a evita orice scăpare accidentală a papagalului. Elimină orice piese mici sau periculoase care ar putea fi ingerate.

O colivie bine proiectată și amenajată poate face o mare diferență în viața papagalului tău. Prin urmarea acestor sfaturi și prin investirea de timp și efort în construcția unei colivii perfecte, vei crea un mediu sigur, confortabil și stimulativ pentru papagalul tău, promovând astfel o viață lungă, fericită și sănătoasă.

Colivie pentru pasari, Verde , 40X27X51cm

Colivie pentru pasari 40X40X57 cm, Tava Roz

Colivie pentru pasari, Maro, 52X41.5X71.5CM

Colivie pentru papagali medii si mari, 47,5 x 37 x 153 cm, Negru

Colivie pentru pasari mari, 42 x 30 x 57,5 cm

Colivie pentru pasari, 35,5x21x32,5 cm

Colivie Patrata 39 x 30 x 23 cm, pentru pasari exotice, Alb, Ropet

Colivie cu acoperis pentru pasari, vidaXL, Otel, 54 x 54 x 146 cm, Negru

Actualizarea la zi a informațiilor despre produs este cel mai important lucru pentru noi; deci, păstrăm site-ul web în mereu actualizat. Ținem să precizam că primim comisioane atunci cand achiziționați un produs din link-urile noastre, ceea ce ne permite să acoperim costul de intreținere al site-ului dar și intreaga muncă de cercetare a pieței.

Alți utilizatori au fost interesati de: